[中伏] 格爵尊享俱樂部(傳銷)呃人拆分盤, 騙局大踢爆

中年男 發表於 2018-2-10 03:27:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
傳銷大家聽得多, 大家都知道最後永遠賺到錢既人都沒有0.1%
因為無論幾多萬個會員, 最後留得低又真係賺到既人都冇一百個

因為9成傳銷賣既產品都係唔出名既牌子, 跨大功效呃無知, 例如cosway的鑽石磨粉晚霜, 有D科學常識都知道鑽石即是carbon, 唔通咁樣搽面就可以閃令令?
近年最新穎既傳銷, 都算係格爵尊享俱樂部, 因為他們不是賣產品, 而是賣希望, 聲稱一年賺十倍錢!!

十倍錢!? 點可能, 當今有乜投資可以一年內翻本十倍?
答案是賭場, 他們說集資去保加利亞開賭場, 只要起好, 就會是歐州最大的賭場, 同時他們行multi-level marketing, 即是傳銷.

一直散播計劃的肥婆, 佢一直強調自己不是官方人, 只是其中一個參與者

開頭介紹自己曾經是匯豐銀行高層, 後來沒有再聽她提過, 改稱自己是保險從業員, 可笑.

其實起賭場呢個idea, 好多年前都出現過, 不過是北韓. 我可以好肯定告訴大家, 這是假的!

1. 首先, 起睹場咁好搵, 點解要咁樣公眾集資, 仲要1年後十倍返還? 問銀行借, 都冇可能咁高利息!
2. 他們說這樣集資目的是吸納大量中國會員, 可笑, 中國澳門有咁多賭場, 為什麼要去到歐州咁遠玩? 羅輯上都有問題
3. 他們有很多照片, 實地考察, 堅稱賭場真的起緊. 要記住, 羊毛出在羊身上, 之前投資賭場騙局吸金46億, 用呢D錢去保加利亞這些落後地區起幾多個假賭場都得!
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20160602/876583/
4. 他們從來沒有任何官方的人員在香港, 在香港從來沒有正式公司, 一直都是幾個非公司職員好熱心咁幫大家加入, 叫大家把錢匯去佢指定既個人戶口(非公司戶口).
如果不幸入局, 你們可以做的是立即報警!

電郵: [email protected]

回復

LingLing 發表於 2018-3-30 01:10:41 | 顯示全部樓層
格爵尊享俱樂部 既人,全部都腦裝草,騙人的
回復 支持 反對

OIC 發表於 2018-6-11 04:20:51 | 顯示全部樓層
肥叉烧 發表於 2018-4-28 23:28
我好似都俾人呃咗钱,有无嘢可以分享吓?

唔係好似,絕對係俾人呃左
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復
回復 支持 反對

King 發表於 2018-6-12 18:24:47 來自手機 | 顯示全部樓層
OIC 發表於 2018-6-11 04:20
唔係好似,絕對係俾人呃左
**** 本內容被作者隱藏 ****

你是投資者?
回復 支持 反對

Samshum668 發表於 2018-6-14 07:18:57 來自手機 | 顯示全部樓層
有咁既樹
回復

King 發表於 2018-6-15 12:26:28 來自手機 | 顯示全部樓層
Samshum668 發表於 2018-6-14 07:18
有咁既樹

你也是投資者?
回復 支持 反對

Samshum668 發表於 2018-6-18 07:42:51 來自手機 | 顯示全部樓層
King 發表於 2018-6-15 12:26
你也是投資者?

是、你都係?
回復 支持 反對

樓主| 中年男 發表於 2018-6-19 13:33:02 | 顯示全部樓層
第一次拆分只需3個月時間
第二次拆分5個月時間
第三次拆分1年時間
如果第四次拆分其實永遠等不到,你願意蝕錢走人嗎?
拆分盤的利潤,比十年來升幅最大的股票還要高,可能嗎?
如果你看見頭一二次很快拆分,再入大量錢,這些錢可能永遠也等不到第四次拆分
說好的一年就有4拆分,現在看來,我老婆前期的等上3年也等不到,後期注資的,永遠也等不到第四次
回復 支持 反對

faywong123 發表於 2018-6-20 10:47:40 來自手機 | 顯示全部樓層
是騙人的,我是苦主,收唔到錢
然後佢哋再推出其他項目(暗示叫你去買)
回復 支持 反對

OIC 發表於 2018-6-25 19:46:55 來自手機 | 顯示全部樓層
faywong123 發表於 2018-6-20 10:47
是騙人的,我是苦主,收唔到錢
然後佢哋再推出其他項目(暗示叫你去買) ...

你可以說多一點你的情況嗎?
回復 支持 反對